Sikeres Vasútmodell-kiállítás

A Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából rengeteg érdekességet kínált a 11. Vasútmodell-kiállítás a Liszt központban. A terepasztalok mellett számos kísérőprogram is várta a látogatókat.

Az idei kiállítás szorosan kapcsolódott a Páneurópai Piknik 30. évfordulójához. A megnyitón, dr. Magas László, a Páneurópai Piknik ’89 Alapítvány elnökeként kiemelte: külön öröm a számukra, hogy a harminc évvel ezelőtti események a modellezőket is megihlették.


Fotó: Szeniczei Patrik


A soproni vasútmodellezők asztalán a határáttörés egykori jelenete is látható volt, emellett a határnyitás jegyében hívták meg a szervezők a legidősebb bécsi vasútmodellező klubot. A több mint 13 méter hosszú asztalukon több vágányon közlekedtek a szerelvények, de közben persze a megépített bécsi belvárosi életképekre is rácsodálkozhattak a látogatók: a verklis keze alól valódi muzsika szólt, az emeletes házak ablakai mögött pedig néhol a családok élete is megelevenedett.



Fotók: Szeniczei Patrik


A házigazda soproni klub további újításokkal is jelentkezett az idén: volt az asztalon kispályás focimeccs, a domboldalban falusi temető keresztúttal, sörgyár valódi(nak látszó) komlóültetvénnyel, de nagy sikere volt a két kerékpárosnak is, akik körbe-körbe kerekeztek egy kicsinyke téren.



Fotók: Pro Kultúra Sopron


A Liszt Központ által meghirdetett Gyorstalpaló nevű városjáró séta is „kötött pályán” üzemelt ezen a hétvégén: közel 300-an vágtak neki a közös sétának, hogy az egykori soproni villamos és a vasutak nyomába eredjenek. A szervezők, a látogatók és a kiállítók is sikeresnek értékelték az idei Vasútmodell-kiállítást, melyre háromezer érdeklődő volt kíváncsi.


Fotó: Pro Kultúra Sopron




  • a
  • a
  • a