Hamarosan itt a Soproni Piknik!

Augusztus 17-től augusztus 20-ig nagyszabású rendezvénysorozatot tartunk a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából.

Augusztus 17-én, szombaton „Piknik party”-t szervezünk a Páneurópai Piknik egykori hangulatát megidézve. A Várkerületen a Mária szobornál nagyszínpad épül az úttestre, számos látvány és zenei program várja a kilátogatókat.

Szombaton a program a Soproni Fúvószenekar és a majorettek felvonulásával veszi kezdetét. A nap kiemelkedő eseménye az esti Beatrice és a Wellhello koncert. A koncertek között gólyalábas produkció, zászlóforgatók felvonulása színesíti a programot.



Augusztus 18-án vasárnap ugyanezen a helyszínen „Retro party” várja a soproniakat és Sopron környékieket, hogy megteremtsük 1989 hazai és nemzetközi zenei világát. A soproni Local Vintage Company zenekar újra hangszerelte a rendszerváltás korának magyar könnyűzenei slágereit. Este DJ-k és zenekarok váltják egymást: Mr. President, Kozmix, Peat JR. Feat Sheela, Erös vs Spigiboy, Groove Coverage, Spy the Gost.

Mindkét napon a Pásztorka játszóház várja a családokat, vasárnap a Fő téren veterán autókiállítás látható.



Augusztus 19-én a Páneurópai Emlékparkban 10 órától várjuk a családokat Játékházzal és gyerekelőadással. Nyitva tart és látogatható a Páneurópai Piknik Látogatóközpont és kávézó. A nap folyamán fellép a Juventus Koncert Fúvószenekar és a Four Corners együttes, valamint a veterán autó kiállítás is kiköltözik ezen a napon az Emlékparkba. Az ünnepi megemlékezésre 16:30-kor kerül sor. A látogatók piknik ebédet tudnak a helyszínen vásárolni. A buszpályaudvartól az Emlékparkba 9:30-tól 17 óráig fél óránként indulnak buszok díjmentesen.



Augusztus 20-án délelőtt 9 órakor tartjuk a hagyományos Szent István napot Szent István templom előtti téren kerül sor a kenyér és borszentelésre, valamint a városi ünnepségre.

Délután ismét gyerekparadicsomot varázsolunk a Várkerületre, kézműveskedéssel, gyerekelőadásokkal várjuk a családokat. Reméljük, hogy az óriásbuborék show is óriási sikert arat a gyerekek körében.
Este a Tűzzsonglőrök fellépését követően a Ghymes együttes koncertje zárja a négy napos ünnepsorozatot.

Közlekedés biztonsági okok miatt az alábbi lezárásokra kerül sor.
2019. augusztus 16-án, pénteken 6 órától teljes lezárásra kerül a Várkerület a következő pontokon:
-    Ógabona tér/Várkerület kereszteződésben
-    Ikvahíd/Várkerület kereszteződésben
-    Árpád utca/Várkerület kereszteződésben
a Várkerület irányába.
A lezárt területekre vonatkozó lakcímkártyával rendelkezők, illetve az üzletekhez közlekedő áruszállítók az áru kirakodás idejére (maximum fél órára) behajthatnak.
2019. augusztus 17-én és 18-án 15.30-ig a fenti feltételekkel a lakók és az áruszállítók behajthatnak, 15.30-tól az érintett útszakaszok teljes lezárásra kerülnek. A lezárások 2019. augusztus 19-én várhatóan 19.00 órától kerülnek feloldásra. A jelzett napokon a tömegközlekedés útvonala megváltozik. Erről a szolgáltató az autóbuszjáratokon értesíti az utazó közönséget.


Fotók: Szeniczei Patrik

  • a
  • a
  • a