A Páneurópai Piknik – Kapu Európára

Vasárnap is folytatódott a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozat. Augusztus 18-án a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban A Páneurópai Piknik – Kapu Európára címmel tartottak szakmai konferenciát.

A konferencián részt vett Dr. Fodor Tamás, polgármester, Dr. Farkas Ciprián, városi tanácsnok, Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Novák Katalin, család és ifjúságügyért felelős államtitkár, és Balog Zoltán, korábbi miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke.


Dr. Fodor Tamás az eseményen elmondta: 1989 a csodák éve volt, hiszen ebben az évben volt a rendszerváltás, ebben az évben egyesül újra Németország és Európa, és ebben az évben lett szabad Magyarország. A polgármester kiemelte: a Páneurópai Piknik különlegességét az adja, hogy teljes mértékben civilek szervezték, és vérmentes volt. Majd hozzátette: a német és az európai egység felé Magyarországon keresztül vezetett az út.


Frank Spengler, a Konrad Adenauer Stiftung magyarországi képviseletvezetője köszöntőjében arról beszélt, hogy a Páneurópai Piknik nemcsak a németeknek volt fontos, és különleges, hanem egész Európának.


Balog Zoltán, korábbi miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke beszédében elmondta: a Páneurópai Piknik lényege az ébredő polgári öntudat és felelősségvállalás volt. A konferenciát Hildigund Neubert, a Konrad Adenauer Stiftung elnökhelyettese nyitotta meg.


Fotók: Griechisch Tamás/www.sopronmedia.hu

  • a
  • a
  • a