Kiállítás nyílt Sopronban az egységes Európáról 2009-08-25

Nyugat-dunántúli művészek alkotásaiból nyílt kiállítás Sopronban az Alkalmazott Művészetoktatási Intézet FormaTermében. A Páneurópai Piknik 20. évfordulójához kapcsolódó tárlat szeptember 20-áig lesz látható. A megnyitón Abdai Géza alpolgármester adott át elismeréseket a legjobb alkotások készítőinek.

Közel harminc művész nyújtott be pályázati anyagot, volt, aki egyszerre többet is. A beérkező ötven pályaműből végül harminchárom látható a kiállításon. A szakmai zsűri értékelése alapján Sulyok Gabriella „A látóhatár felé" című alkotását találták a legkifejezőbbnek. Második helyen végzett Giczy János a „Fény" című festménnyel, míg a harmadik helyet Borbély Károly „Felbukkanó érzetek" címet viselő műve szerezte meg.

A Képzőművészeti Lektorátus által delegált szakmai zsűri szerint valamennyi kiállított alkotás eleget tesz a pályázati feltételeknek, tehát kifejezik az egységes és szabad európai gondolatot, az európai kultúra sokszínűségét és értékeit.

A tárlat jól illeszkedik az idei programsorozathoz, hiszen a Deák téren fotókiállítás nyílt, a VOLT Fesztivál helyszínén pedig két Trabantot festettek át a művészek. Mindezek a kísérőrendezvények fontos részei az Európai Unió Kultúra Programja által támogatott ünnepségsorozatnak.

Az Európai Unió Kultúra Programjának támogatásával megvalósult kiállítás szeptember 20-áig látogatható az AMI FormaTermében (Sopron, Deák tér 32.)