Tájékoztató a helyszín megközelítéséről 2009-08-16

A Páneurópai Piknik 20. évfordulója alkalmából magas rangú hazai és külföldi vendégek látogatnak el városunkba, így különösen fontos az Emlékhely megközelíthetőségének biztosítása. A szervezők ezért minden ünneplőt arra kérnek, hogy lehetőség szerint a Sopronból induló ingyenes buszokat vegyék igénybe a helyszín megközelítésére.

Augusztus 19-én 12 órától a hatóságok lezárják a Sopronkőhida és Szentmargitbánya közötti útvonalat, és kizárólag azokat a gépjárműveket engedik be, melyek előzetesen behajtási engedélyt kaptak. A szervezők Sopronkőhidán és a Fertőrákosi Barlangszínháznál biztosítanak korlátozott számú parkolási lehetőséget. Utóbbi helyszínt kérjük, csak azok vegyék igénybe, akik az Európa-koncertre előre megváltott jeggyel rendelkeznek.

A Sopronkőhidai Fegyintézet mellett kialakított parkolótól minden ünneplőt ingyenes, folyamatosan közlekedő autóbuszok szállítanak a jubileumi ünnepség helyszínére, majd a rendezvényt követően vissza. A buszok a Jubileumi ünnepséget követően nem csak Sopronkőhidáig közlekednek, hanem az Európa-koncertre jeggyel rendelkezőket egészen a Barlangszínházig szállítják.

A korlátozott számú parkolóhelyek miatt arra kérjük az ünneplőket, hogy lehetőség szerint a soproni Lackner Kristóf utcából induló 13M jelű ingyenes buszokat vegyék igénybe a helyszín megközelítéséhez. A buszok sűrített járattal közlekednek, a részletes menetrend letölthető itt.